SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kolsva Idrottsförening
Brottning
Nytt Guld J20 SM i Falköping
2022-03-27 22:25

 

Helgen den 26-27 avgjordes Junior-SM i Falköping. Kolsva IF Brottning hade 3st brottare på plats som slogs om Medaljerna.

 

Bäst gick det för Charlie Sand som trots att han än så länge bara är ungdom gick och vann guldet i Fristilens 92kilos klass. I finalen mötte han Malcholm Ojala från Höörs BK. Malcholm inledde starkt och ledde med 6-0 innan Charlie gjorde en fantastisk upphämtning, vände matchen och vann på fall och med siffrorna 6-14. Dagen efter ställde Charlie upp i den Grekiska/Romerska disciplinen, i 87kilos klassen. Där mötte bland annat Charlie den betydligt mer erfarne och äldre Algot Källman som bland annat tog J-EM Brons förra hösten. Charlie gjorde ett par bra matcher men fick nöja sig med en Bronsplacering.

 

David Kuszli dubblerad även han och brottades båda dagarna. Han tävlade i Grekisk/Romerska 67kilos viktklassen och i Fristilens 70kilos klass. David hade många riktigt bra brottare i sina respektive viktklasser och han mötte tufft motstånd. Bland annat var det en riktigt rysarmatch mot Zaffar Mohammadi som sedan vann fristilsklassen. David och Zaffar gick riktigt jämnt och matchen kunde ha slutat med vinst till vilken som helst av brottarna men när David jagade en kvittering i slutet av matchen kunde Zaffar plocka några poäng och vann till slut med siffrorna 12-6. David slutade på en 4:plats i fristilen och en 13:plats i Grek/rom.

 

Emelie Sand tävlades i damernas 65Kilos klass. Emelie hade även hon väldigt bra motståndare. Emelie brottades stabilt och kunde säkra en 4:plats i klassen efter vinst mot Nora Svensson från BK Atle. Emelie tog ledningen med 1-0 tidigt i matchen efter att Nora fått en passivitetsvarning. Nora kvitterade efter periodvilan genom att komma runt på Emelies rygg och ta 2poäng. Men Emelie växlade upp och tog tillbaka poängen i efterföljande situation genom att en nedtagning och vann sedan matchen med poäng 3-2.

 

Kolsvas insatser i tävlingen gjorde att man även belönades som Sveriges Bästa Fristilsklubb 2022!


Nyhetsarkiv
U-SM Guld till Kolsva2022-03-20 16:00
 
Våra sponsorer