SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kolsva Idrottsförening
Brottning
Välkommen till Kolsva IF Brottning

Kolsva IF Brottning har funnits sedans 1932 är många Kolsvabor har någon gång besökt eller provat på denna ädla sport med tusenåriga anor.

 
Vi håller till i brottarlokalen på Varghedens IP, Varghedsvägen 16, 731 13, Kolsva.
 
Vi har aktiviteter för alla från 4år och uppåt. Se flikar under respektive träningsgrupp för mer information.
 
Förutom ett medlemskap i Kolsva IF ( Klicka här! )så har vi en deltagaravgift på 120:-/år. 
Faktura skickas ut automatiskt efter man deltagit 2 träningspass, vill man inte fortsätta meddelar man sin tränare så stoppas faktureringen.
 
OBS!!!
För tillfället är träningsverksamheten lite annorlunda pga av Coronautbrottet.
Obligatorisk anmälan och deltagartak gäller i våra träningsgrupper som startat nu.
 
Läs gärna vår Handlingsplan för att minska smittspridningen nedan.
 
Träningstider VT-21
 
Tisdag: 
17:00-17:45 Brottarlek, Ansvarig Engla Ekman
17:00-18:00 Tävlingsgruppen, Ansvarig Christoffer Persson
 
Onsdag: 
18:00-19:00 Wresfit, Ansvarig Sara Sand, Sara Morsing
 
Torsdag:
18:00-19:30 Tävlingsgruppen, Ansvarig Christoffer Persson
 
Söndag:
17:00-18:00 Wresfit, Ansvarig Sara Sand, Sara Morsing
Vi startar försiktigt upp brottningen igen!
2021-01-30 14:34
I och med lättade restriktioner så kommer vi försiktigt och ansvarsfullt att börja med träningar igen.

 

Brottarlek och Nybörjargruppen

Kommer att avvakta med säsongsstart ett litet tag till. Så fort vi vet när vi planerar att starta aktiviteter så meddelar vi det på alla vår sociala medier och hemsidan.

 

Tävlingsgruppen

Brottare födda -05 och senare som har licens och tävlar kommer från och med nästa vecka att ha träningar tisdag och torsdag 17:00-18:00 på Vargheden. Anmälan till Christoffer Persson om ni kommer eller inte på träningarna.

OBS! Träningarna kommer att vara inomhus på brottarmattan. Ovillkorligen skall man vara fullt frisk utan några förkylningssymptom om man ska delta på träningen. Inga föräldrar eller anhöriga får följa med in i lokalen och det är endast de aktiva samt tränare som skall vistas där. Se till att komma ombytta och klara till träningen då vi ska undvika att använda omklädningsrum och duscgar. Skulle man vara frisk men skadad så man inte deltar på mattan så ska man också hålla sig hemma till man är tillräckligt bra för att träna som vanligt. Det är enligt rekommendationerna maximalt 15minuters närkontakt under träningen och man ska hålla sig till samma träningspartner så långt det är möjligt.  Skulle man insjukna med förkylningssymptom efter att ha deltagit på en träning så ska man omgående kontakta Christoffer Persson. Har man varit sjuk/förkyld men tagit ett negativt test för Covid-19 så ska man ändå vara hemma tills man varit fullt frisk i minst 48h.

Wresfit

Kommer att smyga igång lite försiktigt på Onsdagar och Söndagar. Vid varje tillfälle kommer det vara MAX 10-deltagare och INGA närkontaktsmoment. Alla som vill delta skall anmäla sig och det kommer att vara principen först till kvarn. Information om hur anmälan går till kommer inom kort.

Ovillkorligen skall man vara fullt frisk utan några förkylningssymptom om man ska delta på träningen. Inga anhöriga eller barn får följa med in i lokalen och det är endast de aktiva samt tränare som skall vistas där. Se till att komma ombytta och klara till träningen då vi ska undvika att använda omklädningsrum och duschar. Skulle man insjukna med förkylningssymptom efter att ha deltagit på en träning så ska man omgående kontakta Sara Sand eller Sara Morsing. Har man varit sjuk/förkyld men tagit ett negativt test för Covid-19 så ska man ändå vara hemma tills man varit fullt frisk i minst 48h.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott när det gäller personer föda -04 och tidigare:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra. Detta kan t.ex. gälla vattenflaskor, munskydd m.m. som kan överföra saliv.
  • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
  • undvika gemensamma omklädningsrum
  • resa till och från aktiviteten individuellt
  • utföra aktiviteten i mindre grupper

 

Dessa rekommendationer ska följas så långt det är möjligt. När omständigheterna tillåter kommer det att vara träning utomhus men vid tex. låga temperaturer eller kraftig nederbörd kommer träningen att hållas inomhus.

 

Verksamhetens ansvar!

Hur jobbar vi inom Kolsva IF Brottning för att ansvarfullt kunna bedriva vår träningsverksamhet?

Alla verksamheter har enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd ett ansvar att vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19.

I idrottsmiljöer, träningshallar, gym, badhus med mera kan det t.ex. innebära att verksamheten

  • ser till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning. Desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel kan användas.
  • ser till att det finns möjlighet till handtvätt eller att använda handdesinfektion och uppmana till god handhygien
  • ser till att det finns tydlig skyltning om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien
  • markerar avstånd på golvet, möblerar om eller på något annat sätt skapar utrymme för att undvika trängsel.

 

I våran träningslokal på Vargheden så finns tillgång till handsprit vid entréer och vi kommer att sätta skyltar för att påminna om att använda dessa samt att stanna hemma vid förkylningssymptom.

Vi använde redan innan pandemin rengöringsmedel anpassat för att motverka bakterier och virus men i och med pandemin så har vi blivit ännu mer noggrannare med att använda dessa och hålla rent i träningslokalen.

Vi följer de rekommendationer som finns gällande personligt utrymme i träningslokaler. Det betyder att vi kan vara upp till 12 personer på våran brottarmatta samtidigt. Därav kommer vi ha tak per träningstillfälle med antal deltagare. Detta tak är satt så att vi med mycket god marginal uppfyller kraven.

I och med att vi i princip har en lokal utan inredning så har vi gjort bedömningen att det inte mycket vi kan påverka med att möblera om så där har vi inte vidtagit några åtgärder. 

Brottningen ställer in kommande träningar!
2020-11-05 21:43
Med tanke på den senaste utveckling av Covid-19 i Västmanland så har vi beslutat att ställa in brottningsträningarna framöver.
Säsongsstart Brottning och Handlingsplan mot Corona
2020-08-18 21:28

Efter en annorlunda vår så drar vi i gång med en lika annorlunda höst! Till skillnad mot våren så kommer vi dock att starta upp verksamheten med lite justeringar och restriktioner för att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Svenska Brottningsförbundet har kommit ut med.

Detta är vår handlingsplan för att bromsa smittspridningen så gott vi kan men ändå kunna träna och utöva den sport vi älskar

 

KOLSVA IF BROTTNING

HANDLINGSPLAN MOT CORONAVIRSUSET

 

·       Vi justerar träningstiderna så att grupperna inte möts i lokalen och mattan och ev. träningsredskap hinner spritas mellan passen. 

 

·       Enbart aktiva och tränare ska befinna sig i lokalen så långt det är möjligt varför ingen träning i gymmet är möjlig för föräldrar.

 

·       Tränare såväl som aktiva stannar hemma vid minsta symtom.

 

·       Vi uppmanar till extra god hygien och tvätta/sprita händerna innan träningen börjar.

 

·       Aktiva kommer ombytta till träningen och duschar hemma.

 

·       Separata ingångar ska användas för killar och tjejer till respektive omklädningsrum, ingången via gymmet stängs igen.

 

·       Vid kontakt med konstaterad smittad så är det 14 dagars karantän från träning tillsammans med andra. (Löparspåret på Vargheden är alltid öppet)

 

·       Vid egen konstaterad smitta minst 7 dagars karantän och minst 2 dagar som helt symptomfri.

 

·       Vi följer utvecklingen och anpassar verksamheten för att undvika smittspridning bland våra aktiva.

 

Träningar Hösten -20

På grund av att vi ska minska nya kontakter mellan vuxna så kommer vi endast att ha ”prova på” verksamhet i Nybörjargruppen t.o.m V36. 

Träningarna startar V35 och rullar på under hösten. Träningar kan komma att ställas in eller ev. flyttas beroende på nya riktlinjer eller ev. ökning av smittade. Observera att vi slår ihop Fortsättnings- och Tävlingsgruppen. Alla brottare fortsätter i samma träningsgrupp som man tränade i sist.

 

Brottarlek – Onsdagar med start 26/8, 16:45-17:30

Ansvarig Anna Carin Fredin

 

Nybörjargruppen – Tisdagar och torsdagar med start 25/8 17:00-17:45

Ansvarig Jessika Lundh

 

Fortsättning, Tävling – Tisdagar och torsdagar med start 25/8 18:00-19:30

Ansvarig Christoffer Persson

 

Wresfit – Onsdagar med start 19/8, 18:30-19:30 och söndagar 17:00-18:00 

Ansvariga Sara Sand

Sommaravslutning!
2020-06-18 23:05
Hej på er!
Den här brottningssäsongen vart ju lite annorlunda och vart ju väldigt kort så det är mycket som inte har blivit av som tänkt!
Därför tänkte vi passa på att bjuda på en lite försenad säsongsavslutning för alla våra ungdomar. Nästa söndag 28/6 mellan 15:00-16:00 så tänkte vi grilla lite korv på Vargheden och önska alla aktiva en trevlig sommar. Vi kommer att hålla till utomhus oavsett väder så anpassa kläderna!
Anmäla om ni vill komma och ev. allergier senast Fredag 26/6 till kifbrottning@hotmail.com
Tänka på att ni är friska när ni kommer upp, känner man sig sjuk får man tyvärr stanna hemma. Och i och med rådande situation så är det bara det aktiva ungdomarna som vi bjuder i år så föräldrar och syskon får stanna hemma.
Hoppas vi syns och trevlig sommar till er allihopa!
//Tränarna
Uppdaterad information kring Organisationförändringar och Coronasituationen
2020-03-19 21:52

Hej 

Här kommer lite blandad info från Brottningen.

 

I och med årsmötet vi hade så har vi förändrat vår organisationsstruktur lite grann. 

Sektionsstyrelsen har ersatts av en arbetsgrupp i stället (Fotbollen har valt att göra likadant men gymnastiken behåller sin sektionsstyrelse)

 

Detta för att underlätta lite i dessa tider när det bara blir svårare och svårare att få folk att hjälpa till ideellt. Det kommer dock i det stora hela inte bli några stora skillnader utan alla beslut som tidigare togs i sektionsstyrelsen kommer nu tas i arbetsgruppen. 

Brottningens arbetsgrupp, som det ser ut nu, består av Fredrik Morsing, Johan Airaksinen, Mia Ekman, Tommy Sand och Sara Sand.

 

Vi har även ändrat lite kring kassörens roll och all bokföring sköts nu av huvudstyrelsen istället för i respektive sektion. Våran sektion kommer dock fortsätta ha en kassör, Sara Sand, som sköter vår ekonomi och betalningar precis som tidigare.

 

Gällande försäljningar så är det Mia Ekman som är ansvarig för dessa. Vi har sagt att det är bättre att ha fler små, frivilliga försäljningar än några stora få där vi ska ”tvinga” folk att sälja. Så har ni några idér kring inkomstmöjligheter så bolla dom med Mia.

 

Vi har även en sponsorgrupp där Pär Englund är ansvarig. Har ni några bra förslag eller andra tankar kring sponsorer kontaktar ni Pär.

 

Sen vill jag gå ut med en uppmaning!

Alla personer i arbetsgrupperna och tränarna är tillgängliga för att prata med under träning/tävlingstider. Har ni tankar, synpunkter eller allmänna funderingar övrig tid så kan ni maila till kifbrottning@hotmail.com  eller ställ en fråga på våra sociala medier så svarar vi så fort vi kan. Naturligtvis så är det akuta frågor (Sjukdomar, skador etc) så ska ni naturligtvis inte tveka att ta kontakt med berörd person.

Sena samtal på kvällar, nätter och helger är inte ok (om det inte är akut). Vi alla inom brottningen jobbar helt ideellt med detta och kan inte vara tillgängliga 24/7 hela tiden. Jag antar att ni inte ringer hem till ICA-handlaren när mjölken är slut hemma? ;)

 

Sen har vi ju våran omvärldssituation med Coronaviruset.

 

På rekommendation av Svenska brottningsförbundet så har Kolsva IF Brottning har ställt in samtliga träningar/tävlingar tom 20 April. Beroende på hur situationen förändras så kommer vi ta beslut i hur vi agerar efter det. Vi kommer att komma ut med uppdaterad information snart vi kan.

 

Men vi kommer inte att vara helt inaktiva för det! 

 

Vi kommer att börja med Weekly Challenges i stället.  

Utmaningen för denna vecka är att göra 20 armhävningar, 20 sittups och 20 upphopp direkt på morgonen när vi stiger ur sängen för resten av veckan! Ni får gärna lägga upp era prestationer med #viärbrottare på instagram!

 

Och för våran ”seniorgrupp”, (alla över 13år) så kommer vi köra löparträning på Vargheden.

Det kommer att vara löpning Tisdagar och Torsdagar mellan 18:00 och 19:00. Och kom ihåg att det fortfarande gäller att om man har förkylningssymptom så stannar man hemma!

 

Ta hand om varandra och kom ihåg att tillsammans är vi starka!

 

//Kolsva IF Brottning

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 24/04 08:48 
Hem, 16/02 15:25 
Hem, 02/12 13:37 
 
Våra sponsorer