SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kolsva Idrottsförening
Välkommen!
Lyckad KIF-Dag 2017
2017-09-07 10:52
Starten i 1,5km loppet

I lördags var det Kolsva IF-dagen på Varghedens IP.

 

Samtliga sektioner fanns på plats och till och med Solen visade sig från sin bästa sida och bjöd på lite härlig höstvärme! Fiket stod öppet i paviljongen med hembakade godsaker och nykokt kaffe och i brottarhallen stod dörren öppen för nyfikna.

 

Kl 10:00 så öppnade tävlingssekretariatet för utlämning av nummerlappar och efteranmälan inför de tre motionslopp som hölls under dagen! Gymnastiksektionen ordnade gemensam uppvärmning innan loppen och när starten gick var alla rejält laddade!


 

Lilla loppet på 1,5km hade vi en snabb herre vid namn Leon Åkerström som sprang banan på 7minuter och 10sekunder.

Medeldistansen på 3,5km vanns av Johan Sol Rytting på 14minuter blankt och den längsta distansen på 5km vanns av Jörgen Martinsson på 20minuter och 30 sekunder. Stort Grattis till våra vinnare!

 

Detta är riktigt bra tider då Varghedens löparspår är lite tuffare än vanliga motionsspår med en hel del branta stigningar och hala rötter.

 

Liten besvikelse vart det i deltagarantalet dock. Totalt var det bara 46st personer som deltog i årets motionslopp att jämföra mot lite drygt 100st löpare året innan. Men vi tar nya tag till nästa år och hoppas att ordet sprider sig till våra kära ortsbor. För det är trots allt för våra ungdomar och för att vi skall kunna ha en egen idrottsplats med motionsspår som vi gör detta. Och jag tror nog att alla våra löpare var nöjda med arrangemanget.

 

Efter loppet så hade vi ”nummerlappslotteri” för deltagarna på den längsta distansen.

1:a pris, en Fruktkorg som ICA Kolsva Handel skänkt gick till Anders Eriksson

2:a pris ett blomsterarrangemang skänkt av Jessicas Blommor o Ting gick till Emma Jansson

3:e pris en Ljuslykta skänkt av Epok vanns av Tova Holmström

 

Efter motionsloppen var det dags förr A-lagets Herrar att ta sig an IFK Västerås på hemmaplanen Vargheden. Första halvlek spelades och Västerås tog ledningen med 0-1. I pausen bjöds på underhållning från Gymnastiksektionens Cheerleaders och det visade lite häftiga akrobatiska konster.

Andra halvlek blåstes i gång och ett revanschsuget Kolsva jagade men matchen slutade 3-4 till Västerås som gjorde ledningsmålet i 89:e minuten.

 

Alla intäkter under dagen går oavkortat till driften av våran anrika Idrottplats på Vargheden och jag vill tacka alla som ställde upp i år! Alla ideella krafter som var på plats och alla ni som fixat allt gott hembakat fikat som fanns i kiosken. Alla våra sponsorer, ICA Kolsva Handel, Jessicas Blommor o Ting och Epok! IKW Köping som lånade ut material och alla ni som deltog i motionsloppen, tittade på fotboll eller om ni bara var upp och köpte en kaffe och pratade lite strunt med gamla vänner!


Stort tack alla ni som förgyllde våran dag och hjälper våra ungdomar!

 

Tommy Sand

Ordförande Kolsva Idrottsförening

 
Våra sponsorer