SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kolsva Idrottsförening
Välkommen!
Välkommen!
Välkommen till Kolsva IF!

Våra idrottsförening grundades redan 1906 och vi erbjuder i dag Brottning, Fotboll och Gymnastik! 
Vi driver även ideellt  Varghedens Idrottsplats med Brottarhall, Fotbollsplaner och ett elljusspår där vi även försöker dra skidspår för våra medlemmar vintertid.

Klicka på respektive sektion på fliken längst upp på sidan för mer information om våra idrotter.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Viktig information!
2021-10-03 15:21

Kolsva Idrottsförening

Nu tar vi i Kolsva IF ytterligare ett steg i vår digitaliseringsresa.

 

Vi har i år börjat använda fler funktioner i vårt föreningssystem Sportadmin.

För dig som medlem innebär det att du nu kan betala medlemsavgiften för 2021 med nya digitala betalningsmetoder.

Detta för att ge dig en bättre upplevelse och smidigare betalning. Dessutom innebär det kraftigt minskad manuell administration för oss som ideell förening.

 

En administrationsavgift mellan 9 – 59 kronor per betalning tillkommer för att täcka transaktionskostnaderna och de nya automatiserade funktionerna.

Detta möjliggör att vi kan frigöra många timmar från vår kanslist och vår kassör som tidigare gått åt att manuellt registrera och bocka av fakturor. Den delen sköter nu vår betalpartner Billmate åt oss. Detta gör att vi i stället kan lägga vår tid på det vi verkligen vill, att utveckla föreningen.

Vi växer som föreningen och detta är ett led i att få smidigare rutiner.

 

Vi kommer att skicka ut e-post med länk till betalningsfunktionerna under oktober-November.

 

De betalningsmöjligheter vi erbjuder är:

 • Kortbetalning
 • Fakturabetalning
 • Delbetalning

* *) Tänk på att en delbetalning innebär att det kommer att tas en kreditupplysning.

 

Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp”  

från App Store eller Google Play om du inte redan har gjort det!

 

FRÅGOR OCH SVAR:

 

Varför 9 - 59 kr i administrationsavgift?

Jo, nu erbjuder vi nya digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 – 59 kronor.

 

Vad innebär det för föreningen?

Processen blir mer eller mindre helt automatiserad, och vi kan erbjuda fler betalsätt än tidigare. Vi frigör många timmar från vår kassör som tidigare gått åt att manuellt registrera och bocka av fakturor. Den delen sköter nu vår betalpartner Billmate åt oss. Det gör att vi i stället kan lägga vår tid på det vi verkligen vill - att utveckla föreningen.

 

Vad innebär det för mig som medlem?

 • För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning, och fler betalningsmetoder.
 • Du får tillgång till MedlemsAppen där du har ditt, eller ditt barns, lags aktiviteter, kalender, kallelser, utskick mm.
 • Du kan anmäla om du behöver skjuts eller har plats i din bil genom funktionen Samåkning.
 • Du kan i förväg meddela om du eller ditt barn är kommer på träningen genomfunktionen Förhandsrapportera.
 • Du får ditt medlemskort digitalt i appen och ser även dina betalningar, samt mycket, mycket mer.

Adminavgiften är det som gör ovanstående möjligt och pengarna går därmed in direkt tillbaka in i Kolsva IF och vår verksamhet.

 

Har ni frågor eller funderingar kontakta:

Sara Sand, Kassör – kolsvaif@hotmail.com

ÅRSMÖTE 2021 OBS! Nytt Datum igen!
2021-03-26 09:58

OBS!
Kolsva IF Årsmöte 2021 Framskjuten till

 

Onsdag 19/5 Kl 19:00

 

Pga. Pågående pandemi kommer
Årsmötet kommer att sändas digitalt!
För att delta skickar man en förfrågan till kolsvaif@hotmail.com så kommer en möteslänk att skickas ut. Mötet kommer att hållas via Teams!

 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar, behandling av 2020 års verksamhet samt val till styrelse och andra uppdrag.

 

Fråga som medlem vill ta upp på årsmötet ska anmälas till styrelsen via mail: kolsvaif@hotmail.com senast 14 dagar före mötet.

 

OBS!
Handlingar till årsmötet kommer i år endast att finnas tillgängliga för medlemmarna digitalt
publicerade, på föreningens hemsida www.kolsvaif.com, senast 7 april 2021.

 

Handlingarna finns att beskåda här: Årsmöteshandlingar

 

VÄLKOMNA!

Information
Vi startar försiktigt upp brottningen igen!
2021-01-30 14:34, Information
I och med lättade restriktioner så kommer vi försiktigt och ansvarsfullt att börja med träningar igen.

 

Brottarlek och Nybörjargruppen

Kommer att avvakta med säsongsstart ett litet tag till. Så fort vi vet när vi planerar att starta aktiviteter så meddelar vi det på alla vår sociala medier och hemsidan.

 

Tävlingsgruppen

Brottare födda -05 och senare som har licens och tävlar kommer från och med nästa vecka att ha träningar tisdag och torsdag 17:00-18:00 på Vargheden. Anmälan till Christoffer Persson om ni kommer eller inte på träningarna.

OBS! Träningarna kommer att vara inomhus på brottarmattan. Ovillkorligen skall man vara fullt frisk utan några förkylningssymptom om man ska delta på träningen. Inga föräldrar eller anhöriga får följa med in i lokalen och det är endast de aktiva samt tränare som skall vistas där. Se till att komma ombytta och klara till träningen då vi ska undvika att använda omklädningsrum och duscgar. Skulle man vara frisk men skadad så man inte deltar på mattan så ska man också hålla sig hemma till man är tillräckligt bra för att träna som vanligt. Det är enligt rekommendationerna maximalt 15minuters närkontakt under träningen och man ska hålla sig till samma träningspartner så långt det är möjligt.  Skulle man insjukna med förkylningssymptom efter att ha deltagit på en träning så ska man omgående kontakta Christoffer Persson. Har man varit sjuk/förkyld men tagit ett negativt test för Covid-19 så ska man ändå vara hemma tills man varit fullt frisk i minst 48h.

Wresfit

Kommer att smyga igång lite försiktigt på Onsdagar och Söndagar. Vid varje tillfälle kommer det vara MAX 10-deltagare och INGA närkontaktsmoment. Alla som vill delta skall anmäla sig och det kommer att vara principen först till kvarn. Information om hur anmälan går till kommer inom kort.

Ovillkorligen skall man vara fullt frisk utan några förkylningssymptom om man ska delta på träningen. Inga anhöriga eller barn får följa med in i lokalen och det är endast de aktiva samt tränare som skall vistas där. Se till att komma ombytta och klara till träningen då vi ska undvika att använda omklädningsrum och duschar. Skulle man insjukna med förkylningssymptom efter att ha deltagit på en träning så ska man omgående kontakta Sara Sand eller Sara Morsing. Har man varit sjuk/förkyld men tagit ett negativt test för Covid-19 så ska man ändå vara hemma tills man varit fullt frisk i minst 48h.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott när det gäller personer föda -04 och tidigare:

 • hålla avstånd till varandra
 • inte dela utrustning med varandra. Detta kan t.ex. gälla vattenflaskor, munskydd m.m. som kan överföra saliv.
 • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
 • undvika gemensamma omklädningsrum
 • resa till och från aktiviteten individuellt
 • utföra aktiviteten i mindre grupper

 

Dessa rekommendationer ska följas så långt det är möjligt. När omständigheterna tillåter kommer det att vara träning utomhus men vid tex. låga temperaturer eller kraftig nederbörd kommer träningen att hållas inomhus.

 

Verksamhetens ansvar!

Hur jobbar vi inom Kolsva IF Brottning för att ansvarfullt kunna bedriva vår träningsverksamhet?

Alla verksamheter har enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd ett ansvar att vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19.

I idrottsmiljöer, träningshallar, gym, badhus med mera kan det t.ex. innebära att verksamheten

 • ser till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning. Desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel kan användas.
 • ser till att det finns möjlighet till handtvätt eller att använda handdesinfektion och uppmana till god handhygien
 • ser till att det finns tydlig skyltning om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien
 • markerar avstånd på golvet, möblerar om eller på något annat sätt skapar utrymme för att undvika trängsel.

 

I våran träningslokal på Vargheden så finns tillgång till handsprit vid entréer och vi kommer att sätta skyltar för att påminna om att använda dessa samt att stanna hemma vid förkylningssymptom.

Vi använde redan innan pandemin rengöringsmedel anpassat för att motverka bakterier och virus men i och med pandemin så har vi blivit ännu mer noggrannare med att använda dessa och hålla rent i träningslokalen.

Vi följer de rekommendationer som finns gällande personligt utrymme i träningslokaler. Det betyder att vi kan vara upp till 12 personer på våran brottarmatta samtidigt. Därav kommer vi ha tak per träningstillfälle med antal deltagare. Detta tak är satt så att vi med mycket god marginal uppfyller kraven.

I och med att vi i princip har en lokal utan inredning så har vi gjort bedömningen att det inte mycket vi kan påverka med att möblera om så där har vi inte vidtagit några åtgärder. 

Information
Sommaravslutning!
2020-06-18 23:05, Information
Hej på er!
Den här brottningssäsongen vart ju lite annorlunda och vart ju väldigt kort så det är mycket som inte har blivit av som tänkt!
Därför tänkte vi passa på att bjuda på en lite försenad säsongsavslutning för alla våra ungdomar. Nästa söndag 28/6 mellan 15:00-16:00 så tänkte vi grilla lite korv på Vargheden och önska alla aktiva en trevlig sommar. Vi kommer att hålla till utomhus oavsett väder så anpassa kläderna!
Anmäla om ni vill komma och ev. allergier senast Fredag 26/6 till kifbrottning@hotmail.com
Tänka på att ni är friska när ni kommer upp, känner man sig sjuk får man tyvärr stanna hemma. Och i och med rådande situation så är det bara det aktiva ungdomarna som vi bjuder i år så föräldrar och syskon får stanna hemma.
Hoppas vi syns och trevlig sommar till er allihopa!
//Tränarna
Kolsvastädet 2020 stänger anmälan
2020-02-06 21:41
Det är i rekordfart med 2 veckor kvar innan tävlingen går av stapeln som vi tvingas stänga anmälan till Kolsvastädet 2020.

Just nu är det 149st anmälda deltagare som är rekord sedans tävlingen startade igen 2016 efter några års uppehåll.

Vi kommer att sätta upp en kölista för brottare som ej hunnit anmälts och plats delas ut efter avanmälan.

Se anmälda brottare här: http://www.kolsvaif.com/nyheter/?ID=220434
Nyheter från vår verksamhet
 
Våra sponsorer