SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kolsva Idrottsförening
Välkommen!
Välkommen!
Välkommen till Kolsva IF!

Våra idrottsförening grundades redan 1906 och vi erbjuder i dag Brottning, Fotboll och Gymnastik! 
Vi driver även ideellt  Varghedens Idrottsplats med Brottarhall, Fotbollsplaner och ett elljusspår där vi även försöker dra skidspår för våra medlemmar vintertid.

Klicka på respektive sektion på fliken längst upp på sidan för mer information om våra idrotter.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
Information
Säsongsstart Brottning VT-22
2022-01-11 19:59, Information
Info kring de nya restriktionerna och vad betyder för oss och Brottningen.
Träningsverksamheten som enbart riktar sig till barn och unga påverkas inte. Det är viktigt att barn och unga får fortsätta röra sig för att motverka både fysisk och psykisk ohälsa. Vi önskar dock att bara aktiva och tränare uppehåller sig i lokalen för att motverka onödig trängsel.
 
Tävlingsverksamheten kommer dock att påverkas då de flesta tävlingar i närtid är inställd eller framflyttade. Vi anser också att det kan vara klokt att minska risken för smitta utifrån från andra delar av länet/landet genom att inte delta i tävling och på det viset riskera att få ställa in vår träningsverksamhet också.
 
Träningsverksamheten för våra grupper med vuxna påverkas en del i de nya restriktionerna. Där gäller nu samma regler som i höstas där vi sätter ett deltagartak på max 8 deltagare + tränare per tillfälle om träningen hålls inomhus. (Max 12 deltagare om gymmet används)
 
I övrigt gäller samma regler som gällt under i stort sett hela pandemin. Håll dig hemma om du är sjuk, Undvik trängsel och håll god handhygien.
 
Brottarlek startar Måndag 24/1 kl17:30
Nybörjarbrottning startar Torsdag 20/1 kl 17:00 (och därefter även tisdagar 17:00)
Tävlingsgruppen har redan startat och kör Mån och Ons 16:30
Wresfit kör Mån 18:45 och Ons 18:00
Information
Vi startar försiktigt upp brottningen igen!
2021-01-30 14:34, Information
I och med lättade restriktioner så kommer vi försiktigt och ansvarsfullt att börja med träningar igen.

 

Brottarlek och Nybörjargruppen

Kommer att avvakta med säsongsstart ett litet tag till. Så fort vi vet när vi planerar att starta aktiviteter så meddelar vi det på alla vår sociala medier och hemsidan.

 

Tävlingsgruppen

Brottare födda -05 och senare som har licens och tävlar kommer från och med nästa vecka att ha träningar tisdag och torsdag 17:00-18:00 på Vargheden. Anmälan till Christoffer Persson om ni kommer eller inte på träningarna.

OBS! Träningarna kommer att vara inomhus på brottarmattan. Ovillkorligen skall man vara fullt frisk utan några förkylningssymptom om man ska delta på träningen. Inga föräldrar eller anhöriga får följa med in i lokalen och det är endast de aktiva samt tränare som skall vistas där. Se till att komma ombytta och klara till träningen då vi ska undvika att använda omklädningsrum och duscgar. Skulle man vara frisk men skadad så man inte deltar på mattan så ska man också hålla sig hemma till man är tillräckligt bra för att träna som vanligt. Det är enligt rekommendationerna maximalt 15minuters närkontakt under träningen och man ska hålla sig till samma träningspartner så långt det är möjligt.  Skulle man insjukna med förkylningssymptom efter att ha deltagit på en träning så ska man omgående kontakta Christoffer Persson. Har man varit sjuk/förkyld men tagit ett negativt test för Covid-19 så ska man ändå vara hemma tills man varit fullt frisk i minst 48h.

Wresfit

Kommer att smyga igång lite försiktigt på Onsdagar och Söndagar. Vid varje tillfälle kommer det vara MAX 10-deltagare och INGA närkontaktsmoment. Alla som vill delta skall anmäla sig och det kommer att vara principen först till kvarn. Information om hur anmälan går till kommer inom kort.

Ovillkorligen skall man vara fullt frisk utan några förkylningssymptom om man ska delta på träningen. Inga anhöriga eller barn får följa med in i lokalen och det är endast de aktiva samt tränare som skall vistas där. Se till att komma ombytta och klara till träningen då vi ska undvika att använda omklädningsrum och duschar. Skulle man insjukna med förkylningssymptom efter att ha deltagit på en träning så ska man omgående kontakta Sara Sand eller Sara Morsing. Har man varit sjuk/förkyld men tagit ett negativt test för Covid-19 så ska man ändå vara hemma tills man varit fullt frisk i minst 48h.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott när det gäller personer föda -04 och tidigare:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra. Detta kan t.ex. gälla vattenflaskor, munskydd m.m. som kan överföra saliv.
  • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
  • undvika gemensamma omklädningsrum
  • resa till och från aktiviteten individuellt
  • utföra aktiviteten i mindre grupper

 

Dessa rekommendationer ska följas så långt det är möjligt. När omständigheterna tillåter kommer det att vara träning utomhus men vid tex. låga temperaturer eller kraftig nederbörd kommer träningen att hållas inomhus.

 

Verksamhetens ansvar!

Hur jobbar vi inom Kolsva IF Brottning för att ansvarfullt kunna bedriva vår träningsverksamhet?

Alla verksamheter har enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd ett ansvar att vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19.

I idrottsmiljöer, träningshallar, gym, badhus med mera kan det t.ex. innebära att verksamheten

  • ser till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning. Desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel kan användas.
  • ser till att det finns möjlighet till handtvätt eller att använda handdesinfektion och uppmana till god handhygien
  • ser till att det finns tydlig skyltning om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien
  • markerar avstånd på golvet, möblerar om eller på något annat sätt skapar utrymme för att undvika trängsel.

 

I våran träningslokal på Vargheden så finns tillgång till handsprit vid entréer och vi kommer att sätta skyltar för att påminna om att använda dessa samt att stanna hemma vid förkylningssymptom.

Vi använde redan innan pandemin rengöringsmedel anpassat för att motverka bakterier och virus men i och med pandemin så har vi blivit ännu mer noggrannare med att använda dessa och hålla rent i träningslokalen.

Vi följer de rekommendationer som finns gällande personligt utrymme i träningslokaler. Det betyder att vi kan vara upp till 12 personer på våran brottarmatta samtidigt. Därav kommer vi ha tak per träningstillfälle med antal deltagare. Detta tak är satt så att vi med mycket god marginal uppfyller kraven.

I och med att vi i princip har en lokal utan inredning så har vi gjort bedömningen att det inte mycket vi kan påverka med att möblera om så där har vi inte vidtagit några åtgärder. 

Information
Sommaravslutning!
2020-06-18 23:05, Information
Hej på er!
Den här brottningssäsongen vart ju lite annorlunda och vart ju väldigt kort så det är mycket som inte har blivit av som tänkt!
Därför tänkte vi passa på att bjuda på en lite försenad säsongsavslutning för alla våra ungdomar. Nästa söndag 28/6 mellan 15:00-16:00 så tänkte vi grilla lite korv på Vargheden och önska alla aktiva en trevlig sommar. Vi kommer att hålla till utomhus oavsett väder så anpassa kläderna!
Anmäla om ni vill komma och ev. allergier senast Fredag 26/6 till kifbrottning@hotmail.com
Tänka på att ni är friska när ni kommer upp, känner man sig sjuk får man tyvärr stanna hemma. Och i och med rådande situation så är det bara det aktiva ungdomarna som vi bjuder i år så föräldrar och syskon får stanna hemma.
Hoppas vi syns och trevlig sommar till er allihopa!
//Tränarna
Kolsvastädet 2020 stänger anmälan
2020-02-06 21:41
Det är i rekordfart med 2 veckor kvar innan tävlingen går av stapeln som vi tvingas stänga anmälan till Kolsvastädet 2020.

Just nu är det 149st anmälda deltagare som är rekord sedans tävlingen startade igen 2016 efter några års uppehåll.

Vi kommer att sätta upp en kölista för brottare som ej hunnit anmälts och plats delas ut efter avanmälan.

Se anmälda brottare här: http://www.kolsvaif.com/nyheter/?ID=220434
Klubbmästerskap 2019
2019-04-24 08:48

Då var det dags för Klubbmästerskap 2019. 💪🤼‍♀️🤼‍♂️

Kolsva IF Brottning hälsar alla från Nybörjargruppen och uppåt välkomna att deltaga i årets klubbmästerskap.
Datum: 2/5
Tid: Kl:18:00
Plats: Brottarlokalen på Vargheden

Anmälan till Peter Englund (070-7245239) eller kifbrottning@hotmail.com, senast den 29/4 så han hinner förbereda listorna.
Ni som har trikåer tar med dem.

Kommer att finnas korv med bröd, och kaffe till försäljning.
🌭☕️

Hoppas vi ses där // Tränarna

Nyheter från vår verksamhet
Information, 11/01 19:59 
Information, 21/08 09:46 
Information, 18/06 23:05 
 
Våra sponsorer